TIP: Pokud zkoušku úspěšně absolvujete, získáte celostátně uznávaný certifikát - osvědčení o profesní kvalifikaci, které má stejnou platnost jako např. výuční list. S osvědčením, že svou práci opravdu dobře umíte, máte výrazně větší šanci, že při dalším hledání práce uspějete! Více o zkouškách a certifikátu

Příště nezobrazovat

Tato profesní kvalifikace 65-009-H je součástí Národní soustavy kvalifikací (NSK)

Co potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?

  • Vyúčtování tržeb

    Kritéria hodnocení Ověření
    Využívat zúčtovací techniku Praktické předvedení a ústní ověření
    Vyúčtovat bezchybně tržby Praktické předvedení
  • Poskytnutí pomoci při výběru z nápojového lístku

    Kritéria hodnocení Ověření
    Orientovat hosty v nabídce nápojů Praktické předvedení a ústní ověření
    Charakterizovat nápoje zařazené na barovém lístku Ústní nebo písemné ověření
    Řešit obvyklé i neobvyklé situace u stolu hostů Praktické předvedení a ústní ověření
  • Vyřizování objednávek hostů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Přijmout a vyřídit objednávku hosta – přesně a rychle Praktické předvedení s písemným záznamem
    Profesionálně jednat s hosty, komunikovat i v cizím jazyce Ústní ověření
    Provést vyúčtování s hostem (s využitím PC) – připravit a předložit účet Praktické předvedení a výpočet
  • Příprava nápojů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Zvolit vhodné suroviny v požadovaném množství Praktické předvedení
    Připravit nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku Praktické předvedení
    Použít adekvátní technologické vybavení a inventář Praktické předvedení
  • Výroba míchaných nápojů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Charakterizovat přípravu míchaných nápojů Písemné nebo ústní ověření
    Volit vhodné suroviny Praktické předvedení a ústní ověření
    Připravit míchaný nápoj podle receptury Praktické předvedení
    Používat adekvátní technologická zařízení a inventář Praktické předvedení
  • Ošetřování a skladování nápojů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Skladovat a ošetřovat nápoje podle jejich druhů Praktické předvedení a ústní ověření
    Používat adekvátní technologická zařízení při ošetřování a skladování nápojů Praktické předvedení a ústní ověření
  • Nakládání s inventářem

    Kritéria hodnocení Ověření
    Používat inventář v souladu s jeho určením Praktické předvedení
    Zkontrolovat a převzít požadovaný inventář Praktické předvedení
    Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení
    Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení
  • Skladování potravinářských surovin

    Kritéria hodnocení Ověření
    Skladovat potraviny a nápoje podle hygienických norem Praktické předvedení a ústní ověření
    Zhotovit doklad o příjmu a výdeji zboží Písemné ověření
    Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení
    Skladovat a ošetřovat potravinářské suroviny Praktické předvedení
  • Podávání nápojů hostům

    Kritéria hodnocení Ověření
    Servírovat různé druhy nápojů v souladu s obecně platnými pravidly pro jejich podávání Praktické předvedení
    Obsluhovat kvalitně, efektivně a dodržovat hygienické předpisy Praktické předvedení
    Zabezpečit prodej dalšího sortimentu výrobků na baru Praktické předvedení
  • Obsluha zařízení v baru

    Kritéria hodnocení Ověření
    Připravit technologická zařízení a barový pult k provozu Praktické předvedení
    Použít vhodná technologická zařízení a inventář pro konkrétní činnosti při obsluze v baru Praktické předvedení
  • Organizování práce v baru

    Kritéria hodnocení Ověření
    Připravit pracoviště na provoz Praktické předvedení
    Převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení
    Dodržovat posloupnost prací a časový harmonogram Praktické předvedení
    Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení
    Uplatňovat postupy založené na principu kritických bodů HACCP Praktické předvedení a ústní ověření
    Během provozu i po jeho ukončení dodržovat sanitační řád Praktické předvedení
  • Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO

    Kritéria hodnocení Ověření
    Dodržovat bezpečnostní pravidla spojená s ochranou majetku a zdraví hostů Ústní ověření
    Dodržovat pravidla BOZP Ústní ověření
    Dodržovat pravidla požární ochrany Ústní ověření

Chci se nechat vyzkoušet

Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF

Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kde se můžu nechat vyzkoušet?

Zobrazit všechny dostupné zkoušející (2)

Zdroj informací

narodni-kvalifikace.cz